• info@graphicview.nl
  • 0252 74 50 98

7 handige tips voor het ontwerpen van een visitekaartje

  • GraphicView
  • 30 Nov 2017
  • drukwerk

7 handige tips voor het ontwerpen van een visitekaartje

Een standaard visitekaartje is tegenwoordig makkelijk te maken en te drukken. De vraag is, zegt dat kaartje genoeg over jou en jouw bedrijf? Wat als je kiest voor een luxere uitstraling, een creatief ontwerp of een papiersoort die opvalt? Alles valt of staat met hoe jij je wilt presenteren. Wij geven je 7 handige tips voor het ontwerpen van een visitekaartje!

Tip 1: Maak je kaartje bijzonder

Het heet tenslotte niet voor niets een ‘visitekaartje’. Een bijzonder kaartje bewaren mensen vaker en je blijft top of mind. Een heel speciaal kaartje is natuurlijk gaaf, maar met een beperkt budget en een beetje creativiteit kan je ook een bijzonder kaartje maken. Allerlei toeters en bellen zijn echt niet nodig om er iets moois van te maken.

Tip 2: Less is more

Een visitekaartje heeft over het algemeen een klein formaat. Zoals bij veel communicatiemiddelen is het belangrijk om niet teveel te vermelden. Dat leidt de aandacht alleen maar af. Je naam, telefoonnummer en e-mailadres zijn in ieder geval een absolute must. Let er dus op dat die gegevens goed leesbaar zijn! 

Tip 3: Lever logo’s en afbeeldingen in hoge kwaliteit aan

De resolutie van de afbeelding of het logo (daarmee bedoelen we de kwaliteit) maakt of kraakt je kaartje. Het gebeurt nog te vaak dat logo’s en afbeeldingen in een te lage resolutie aangeleverd worden. Enorm zonde, want je kaartje wordt er niet mooier op. Zorg dat beelden in minsten 300dpi bij de drukker worden aangeleverd. Twijfel je of de beelden groot genoeg zijn? Check het dan even bij ons.

Tip 4: Kies voor een stevige papiersoort

Een goedkoop kaartje ‘oogt’ ook vaak goedkoop. Terwijl er juist hartstikke veel betaalbare keuzes zijn waarmee je wel opvalt! De papiersoort doet veel. Ga je voor een karton-look kaartje? Of kies je voor extra dik papier, bijvoorbeeld op 400 grams papier? Net dat beetje extra kwaliteit, zorgt er voor dat jouw kaartje eruit springt!

Tip 5: Vergeet de afwerking niet

Ook in de afwerking valt er wat te kiezen. Afgeronde hoeken voor een speels effect. Of juist een kaartje met luxe mat laminaat voor een professionele indruk. We denken graag met je mee wat past bij jou.

Tip 6: Wil je echt opvallen?

Wil je het echt heel anders? En past ‘out of the box’ bij jou? Kijk dan eens naar deze bijzondere kaartjes. [link]

Tip 7: Je visitekaartje is één, maar jijzelf geeft de eerste indruk af

Hoe opvallend, creatief en luxe je kaartje ook is, jij bent in eerste instantie zelf het visitekaartje van je bedrijf. Belangrijk dus dat jezelf tijdens een gesprek goed kunt presenteren. Als er een klik is met je gesprekspartner worden de kaartjes al snel uitgewisseld!

Zo, je kunt aan de slag! Kom je er niet uit? GraphicView denkt graag met je mee; van creatie tot en met het drukken van je kaartje.